TouCH - By CHarlotte Vandromme

In 2015 besloot CHarlotte Vandromme in de zaak te stappen. Een resem cursussen later werd haar eigen juwelenlijn: TouCH - By CHarlotte Vandromme voorgesteld aan het grote publiek in september 2016. TouCH stond oorspronkelijk voor het ambachtelijk bewerken van juwelen. Ondertussen gaat TouCH verder: het creëren van een aparte lijn.

Charlotte kiest ervoor het veilige pad van de traditionele ontwerpen te verlaten en af te stappen van de klassieke look. 


De gelimiteerde collectie, gemaakt in 18kt goud en briljant, hebben een eigen stempel met een vlotte, speelse en een tikkeltje gedurfde uitstraling.

 

Ontdek meer van de TouCH-collectie!

 

Mijn ontwerpen starten op de ‘ouderwetse’ manier: met houtskool, potlood en papier (en af en toe een gommetje). Het was een bewuste keuze om niet te tekenen met een pc-tekenprogramma. Ik verkies tekenen met de hand, omdat dit de enige manier is om duidelijk mijn eigen handschrift in mijn juwelen naar voren te schuiven. Eigenlijk kun je dit heel goed vergelijken met een handgeschreven of een getypte brief: de handgeschreven brief bevat veel meer ziel en persoonlijkheid. Net daarom sluiten mijn ontwerpen volledig aan bij mijn eigen stijl en karakter.

 

Het is heel rustgevend te schetsen aan mijn keukentafel, waar ik een prachtig zicht heb op de Heuvellandse ‘bergen’. Dit is tevens mijn inspiratiebron geweest voor mijn ontwerpen. Ik heb me volledig laten leiden door de schoonheid van de natuur: de grillige, asymmetrische, maar bovenal natuurlijke imperfecties, typeren mijn ontwerpen. 

 

Charlotte
XXX