6 Tips om je perfecte trouwring te kiezen

Volop bezig met het planner van je grote dag? Top! Maar vergeet in alle drukte ook niet om even na te denken over het belangrijke juweel dat je voor de rest van je hwueleijk aan  je vinger meedraagt : je trouwring. Charlotte Vandromme, Bridal Consulente en Jewelry Artist, geeft je hierbij alvast enkel tips. 

Haast en Spoed...

 

Hou een termijn van een tweetal maanden in je achterhoofd voor een service op maat en een persoonlijke begeleiding. 

 

Daarnaast wordt er gevraagd om een maand voor de trouwdatum de trouwringen nog even te komen passen. Moest het blijken dat er nog een laatste aanpassing dient te gebeuren, dan is dit nog mooi binnen de tijd. 

 

De perfecte periode is in februari, met Valentijn in het vooruitzicht is dit heel romantisch om hier als koppel even samen tijd voor te nemen. Cupido in Ieper is hier een heel mooie gelegenheid voor : bezoek een aantal huwelijksleveranciers in en rond het Ieperse en sluit deze dag af met een gezellig dinertje in het historisch stadscentrum. Bij Juwelier Vandromme geniet je alvast van heel wat leuke voordelen. 

 

 

To "Pinterest" or not? 

 

Je ziet ze vaak verschijnen op Pinterest en op andere social media : de allernieuwste trends. Weelderige art-deco ringen zijn hotter dan ooit. Maar denk eraan dat je trouwring geen fashion object is. Liefst ben je smoor op jouw ring doorheel je hele huwelijk. Kies dus voor een model dat je binnen 30 nog steeds mooi zal vinden. 

 

De meeste bruidsparen kiezen nog steeds voor traditionele en tijdloze modellen. 

 

Vrouwen combineren hun verlovingsring vaak met een alliance, dat is een trouwring bezet met diamanten. De Wed-fit collectie van het huis Vandromme is hiervoor speciaal ontworpen geweest. 

 

Mannen kiezen dan eerder voor een meer sober model. 

 

 

Matching rings? 

 

Enkele jaren geleden was het een traditie dat bruidsparen samen trouwringen kochten die helemaal bij elkaar pasten. Kleine details zorgden voor een tiny verschil tussen de mannen-en de vrouwenring. 

 

Vandaag is dit geen must meer. Kies eerder iets wat bij je eigen persoonlijkheid past, want het is tenslotte jij die hem achteraf moet dragen. Het mag een compleet ander model zijn, de verbondenheid tussen de beide ringen komt sowieso op één of andere manier terug in de kleuren, de motieven of de tekst die erin gegraveerd staat. 

 

Wil je toch nog een link tussen de herenring en de damesring, maar wil je een toch nog een heel vrouwelijke en speelse look? Dan kun je opteren voor het nieuwe en unieke trouwringconcept TouCH of Love - by CHarlotte Vandromme. 

 

 

Every day use

 

Wie je bent en wat je in het dagelijks leven doet, heeft een grote invloed op de keuze van je trouwring. Wens je je trouwring alle dagen te dragen? Dan kies je best voor een duurzaam en slijtvast materiaal, zoals goud of platina. 

 

 

Comfort please! 

 

Aangezien je je trouwring je  hele leven zal dragen, is draagcomfort geen overbodige luxe. Let bij het passen dus op een aantal belangrijke zaken binnen de graad van afwerking : Kies je een strak model, dan voel je dit wat meer tussen je vingers dan een afgerond model. Spant de ring te hard of hangt hij juist wat te los rond je vinger? Voelt hij ergens pijnlijk aan? Vraag daarin advies aan de deskundige!

 

 

Voorkomen is beter dan genezen

 

Last but not least : wees lief voor je trouwring na het geven van je ja-woord. Het is normaal dat je doorheen de jaren kleine krasjes verkrijgt op de ring of dat de kans bestaat om een steentje te verliezen. Voorkom dus eerder dan te genezen : ga jaarlijks voor een volledig nazicht : krasjes uitpolieren, herrhodiëren indien nodig, alle zettingen heel goed controleren en verstevigen waar nodig, ...